Welkom op mijn website,

Mijn naam is Rutger Bus en ik ben geboren in Groningen in 1978. Op dit moment woon ik samen met mijn vrouw en twee prachtige dochters in Roden. Ik ben geïnteresseerd geraakt in de fotografie toen ik nog jong was. Mijn vader had vroeger een DoKa waar hij regelmatig zijn filmrolletjes ontwikkelde. Natuurlijk was het op zulke momenten niet toegestaan ??om die kamer binnen te gaan waardoor ik mij altijd afvroeg wat er zich achter die deur met dat rode lampje erboven afspeelde.

Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn en dat is dan ook de voornaamste reden waarom mijn fotografie zich vooral richt op het vastleggen van al dat moois dat in de natuur te vinden is. Ik heb een full-time baan, en daarom is het moeilijk om veel tijd te besteden aan mijn hobby. Ik probeer dus mijn sessies zorgvuldig te plannen om uit de schaarse momenten die ik kan vrijmaken voor het fotograferen toch een zo goed mogelijk resultaat te halen. Dat is ook de reden waarom ik mijn site “Photographic Moments” heb genoemd.

Ik begon in 2005 met een point and shoot camera van Casio. Deze 4 MP camera werd voornamelijk gebruikt voor het maken van snapshot foto’s. Maar al snel werd me duidelijk dat ik iets beter nodig had om mijn foto’s mee te maken. Ik kocht een Panasonic DMC-FZ20. Een mooie compacte camera met een groot zoombereik. Deze camera heb ik een tijdje met veel plezier gebruikt. Ik heb in deze periode ook geleerd waar de voorkeuze programma’s P, S, A en M, betekenden en wat het effect was op de uiteindelijke foto’s. Uiteindelijk wilde ik mijn fotografie naar een hoger niveau brengen en in 2006 verhuisde ik naar de zogenaamde DSLR camera.

Mijn eerste DSLR was een Nikon D80. Een fantastische DX crop sensor (1.5x) camera die me goed heeft geholpen tot eind 2012. Daarna, in september 2012, nam ik de sprong naar een full-frame DSLR en kocht een Nikon D700 met een 24-70mm f2.8 Nikkor zoomlens . Een mooie camera die ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier gebruik.

Zoals je kunt lezen in de tekst hier boven ben ik een zogenaamde autodidact. Ik leerde mijzelf de kneepjes van het fotograferen door goed te kijken naar hoe andere fotografen het deden, veel op fora rond te struinen en natuurlijk veel zelf uitproberen qua compositie en nabewerking. De resultaten van mijn fotografische reis kan worden gevonden en bekeken op deze website.

Rutger Bus